Teri Pračet otkazao nastup na ”Disksvet” konvenciji

Teri PračetTeri Pračet, koji je obelodanio da ima početnu fazu Alchajmerove bolesti još pre sedam godina, najavio je da neće biti u stanju da prisustvuje ovogodišnjoj konvenciji “Disksveta” u avgustu, u Mančesteru – javlja PISB.

“Moram da vas sve obavestim da neću biti u mogućnosti da prisustvujem predstojećoj ‘Diskvorld’ konvenciji u Mančesteru. Veoma mi je žao zbog toga, ali sada me konačno ovaj problemčić sustigao, zajedno sa drugim staračkim bolestima. Znam da su ljudi već napravili planove unapred, a neki će putovati dug put, ali ovo je prvi put da nisam bio u mogućnosti da prisustvujem konvenciji i zaista mi je žao. Stvarno sam se radovao da vidim sva ta srećna lica. Lepo se zabavite svi”, poručio je Teri Pračet, čiji su komični naučnofantastični romani prodati u u preko 75 miliona primeraka.

Organizator konvencije Džon Hiks, rekao je da će Pračet i dalje odgovarali na pitanja fanova putem videa.

Uprkos bolesti Pračet je poslednjih godina vredan kao i uvek, objavio je dobro primljene romane “Snuff” i “Raising Steam” iz serijala “Diskvorld”, a ostvario je i saradnju sa autorom naučne fantastike Stivenom Baksterom.

Ovaj pisac je žestoki borac za istraživanje Alchajmerove bolesti i poklonio je 500.000 funti za istraživanja, a takođe je govorio u korist eutanazije.