Podelite sadržaj:

O SAJTU ART-ANIMA.COM

Sajt Art-Anima.com posvećen je promociji ostvarenja književne fantastike koja gaje ambicioznije i zrelije stvaralačke pristupe.

Pokrenut sredinom maja 2006. godine, sajt je do sada proznim radovima, prikazima, esejima i teorijskim radovima predstavio preko stotinu pisaca, kritičara, esejista i teoretičara žanrova iz domena fantastike. 

Vestima koje se objavljuju na dnevnom nivou, pokušavamo da održimo korak sa svim aktuelnim dešavanjima na polju fantastike kako u domaćim, tako i svetskim okvirima. 

Ispred sajta smo do sada organizovali više literarnih konkursa posvećenih kratkoj priči na kojima je učešće uzeo veliki broj autora iz Srbije i okolnih zemalja, a najbolji radovi sa tih konkursa objavljeni su u raznim zbornicima, književnim časopisima i nedeljnim listovima s kojima smo imali saradnju.

2014. godine pokrenuli smo Festival fantastične književnosti „Art-Anima“ čiji je primarni cilj bio podizanje interesovanja stručne i široke javnosti za ovu vrstu literarne prakse. Zajedno sa prvim izdanjem festivala ustanovljena je i nagrada „Art-Anima“ koja se dodeljuje za naročiti doprinos promociji fantastike.

Iste godine, u saradnji sa izdavačkom kućom „Čarobna knjiga“ pokrenuli smo almanah Književna fantastika, svojevrsnu štampanu refleksiju web-stranice Art-Anima.com, u kome, osim proznih tekstova najpoznatijih i najkvalitetnijih domaćih autora fantastike, čitaoci mogu pronaći i probrane teorijsko-esejističke priloge vrhunskih domaćih proučavalaca ove vrste književnosti. Od 2017. godine publikaciju objavljujemo u saradnji sa „Kontrast izdavaštvom“.

Od početka rada, sajt Art-Anima.com je upućen na saradnju sa najboljim piscima fantastike iz Srbije i regiona, ipak jedna od naših najvažnijih misija je stvaranje uslova za razvoj mladih, neafrimisanih autora.

Vlasnik i urednik sajta:
Dragoljub Igrošanac
digrosanac@yahoo.com
dragoljub.igrosanac@art-anima.com