Džo Volton - Oni drugi

Svetski hit “Oni drugi” uskoro u domaćim knjižarama

Džo Volton - Oni drugiČarobna knjiga” bi uskoro trebalo da objavi svetski hit roman iz 2011. godine “Oni drugi” velško-kanadske književnice Džo Volton.

Roman pisan u obliku dnevnika, prati život neobične petnaestogodišnje devojčice Morvene, koja stanuje u Velsu sa majkom vičnom mračnoj magiji. Vreme ispunjava čitajući fantastiku i družeći se sa duhovima koji nastanjuju industrijske ruševine. Nakon što se suprotstavi majci u njenim pokušajima da potčini duhove, odlazi u Englesku, gde život nastavlja u internatu. Odbačena i usamljena, počinje da se bavi magijom pokušavajući da nađe prijatelje slične sebi, ali time uspeva ponovo da na sebe skrene pažnju gnevne majke.

Ova priča o teškom odrastanju i bekstvu od drevne magije dobila je 2011. i 2012. godine dve najznačajnije svetske književne nagrade za fantastiku “Hugo” i “Nebulu”, kao i prestižnu nagradu “British Fantasy”. “Oni drugi” je jedan od svega sedam romana, koji su istovremeno bili nominovani za najznačajnije fantastičke književne nagrade “Hugo”, “Nebulu” i “Svetsku nagradu za fantastiku”.