Ghost Brothers of Darkland County

Stiven King završio mjuzikl o duhovima

Ghost Brothers of Darkland CountyNakon trinaest godina slavni pisac horora Stiven King, kantautor Džon Melenkamp i producent Ti-Boun Barnet završili su rad na bizarnom mjuziklu o duhovima “Ghost Brothers Of Darkland County” inspirisanom istinitom pričom.

Na projektu su angažovana poznata imena iz sveta muzike i filma: Šeril Krou, Elvis Kostelo, Kris Kristoferson, Rozen Keš, Metju Mekonahi, Meg Rajan i Samanta Metis.

Rad na mjuziklu počeo je 2000. godine nakon što je Melenkamp, preko agenta, kontaktirao Stivena Kinga i otkrio mu bizarnu priču kojoj je bio svedok. Naime, kupivši kuću u rodnoj Indijani, Melenkamp je od prethodnih vlasnika saznao da je opsednuta duhovima dva brata koja su poginula u svađi zbog devojke. Ubrzo nakon useljenja, on i njegova porodica primetili su čudne pojave.

“Ne verujem u duhove, ali stvari u kući su počele da se pomeraju same od sebe”, rekao je Melenkamp. “Iznenada bismo osetili jak miris cigareta. Pojavljivali bi se raznorazni, čudni mirisi i aparati bi se uključivali i isključivali sami od sebe. Bilo je jezivo.”

King je prihvatio rad na ovom projektu. Napisao je sinopsise za priču o ukletoj braći i ostavio praznine za pesme na kojima je Melenkamp naknadno radio. Produkciju mjuzikla preuzeo je na sebe muzički producent Ti-Boun Barnet, koji je i najzaslužniji što su se u glumačkoj ekipi našle zvezde poput Metjua Mekonahija i Meg Rajan.

Nedavno je objavljeno CD/DVD izdanje, koje sadrži kratki dokumentarni film o stvaranju mjuzikla, e-knjigu sa Kingovom pričom, i sedamnaest pesama izvorno napisanih za potrebe mjuzikla. Sve ove pesme mogu da se preslušaju na sajtu Stivena Kinga, a na istoj veb lokaciji nalazi se i trejler za mjuzikl “Ghost Brothers Of Darkland County”.

Za oktobar je zakazan početak turneje tokom koje će mjuzikl biti izveden u dvadeset američkih gradova.