Pavle Zelić - Peščana hronika

Predstavljanje romana “Peščana hronika” u Domu omladine

Pavle Zelić - Peščana hronikaVečerašnja tribina Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” biće posvećena predstavljanju romana “Peščana hronika” Pavla Zelića. 

Na promociji, koja će biti upriličena u Maloj sali na prvom spratu Doma omladine Beograda u 19 časova, pored autora, govoriće pisac i muzičar Marko Šelić – Marčelo i kritičar Ðorđe Bajić.

U romanu “Peščana hronika” prepliće se više žanrova, ali i priča koje svaka za sebe mogu predstavljati zasebne romane. Pored porodične drame bivšeg policajca i novopečenog udovca koji pokušava da se snađe u ulozi oca, i ljubavne priče između dvoje ljudi koje zbližava opasnost, jedna od ključnih je storija o radnim akcijama na posleratnoj izgradnji Novog Beograda. 

O motivu za pisanje ovakve knjige, Zelić je u intervjuu za sajt Art-Anima.com rekao:

“Ono o čemu sam želeo da progovorim u romanu je entuzijazam mladih graditelja, ali i tamna strana medalje, decenije razočarenja koje su sledile posle tog inicijalnog poleta. Stavljam radne akcije ali i druge događaje na Novom Beogradu u širi društveno-politički, istorijski pa i socijalni kontekst, ali ih pre svega koristim da ispričam jednu uzbudljivu i fantastičnu priču sa jakim i uverljivim likovima koji proživljavaju kroz brojne upečatljive male i velike doživljaje sve ono lepo i ružno što nas je zadesilo tokom mnogih intenzivnih godina koje su za nama”, rekao je Pavle Zelić.

Predstavljanje romana “Peščana hronika” u okviru tribinskog programa Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” prva je samostalna promocija ovog romana. Druga će biti održana već u četvrtak 13. juna u Domu kulture Studentski grad.