The Hobbit: The Desolation of Smaug

Objavljen trejler za drugi deo “Hobita”

The Hobbit: The Desolation of SmaugNakon što je pre nekoliko dana predstavljen prvi poster za nastavak filmske trilogije “Hobit”, upravo je objavljen i trejler za ovo kinematografsko ostvarenje reditelja Pitera Džeksona.

Film “The Hobbit: The Desolation of Smaug” nalazi se u fazi postprodukcije, a premijera je zakazana za 13. decembar.

Glumačku ekipu čine Martin Frimen, Ijan Mekelen, Stiven Fraj, a svoje uloge iz filmske franšize “Gospodar prstenova” ponoviće Kejt Blanšet, Endi Serkis, Ilaja Vud, Orlando Blum i drugi. 

Piter Džekson je prvobitno planirao da snimi dva filma o “Hobitu”, ali se uz odobrenje producenata, odlučio i na treći deo, kako bi iskoristio prava na 125 strana Tolkinovih zapisa, koji nisu objavljeni u romanu, a kojima je slavni pisac proširio svet Hobita.

Roman “Hobit” hronološki prethodi Tolkinovoj kultnoj trilogiji “Gospodar prstenova”. Iako je zamišljen kao roman za decu, po objavljivanju 1937. godine odlično je prihvaćen i od strane vremešnije čitalačke publike. Nakon brojnih zahteva čitalaca da se priča o Hobitu produži, Tolkin je započeo dvanaestogodišnji rad na romanu “Gospodar prstenova”.