Dina: Drugi deo

DINA: DRUGI DEO premijerno 28. februara u Cineplexx bioskopima

Posle filma Dina koji je dobio samo izvrsne kritike, pogledajte njegov dugoočekivani nastavak Dina: Drugi deo premijerno u Cineplexx bioskopima na Blockbuster Night događaju, u sredu 28. februara od 19 časova.

Adaptacija naučno-fantastičnog klasika Frenka Herberta i nastavak velikog bioskopskog spektakla Dina okupljaju zvezdanu ekipu koju čine: Timoti Šalame, Zendaja, Rebeka Ferguson, Džoš Brolin, Ostin Batler, Florens Pju, Dejv Bautista, Kristofer Voken, Stiven Mek Kinli Henderson, Lea Sidok, Stelan Skarsgard, Šarlot Rampling i Havijer Bardem.

Kritičari su pozdravili ovaj dugoočekivani nastavak kao „zanimljiv epski film potkrepljen akcijom“. To je bila presuda onlajn časopisa Invers (Inverse) Hoaji Tran Buija, koji je rekao da je ovaj film „trijumfalan“.

Film je, inače, trebalo da izađe prošle godine. Međutim, s obzirom na to da je u to vreme trajao štrajk glumaca i pisaca u Holivudu, premijera je odložena.

Film prati Pola Atreida, koji se uputio na put osvete protiv onih koji su razorili njegovu porodicu. Ujedinjen sa Čani i Fremenima, suočava se sa izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog univerzuma, i nastoji da spreči strašnu budućnost koju samo on može predvideti.

Glavnog junaka tumači američko-francuski glumac Timoti Šalame, zajedno sa glumcima Zendejom, Ostinom Batlerom i Florens Pju.

Takođe, tu je i glumica iz popularne serije Damin gambit Anja Tejlor Džoj, koja je iznenadila obožavaoce širom sveta pojavljivanjem u ovom filmu.

Prvi deo ovog serijala filmova pojavio se u bioskopima širom sveta u oktobru 2021. godine, zaradivši 40,1 milion dolara samo prvog vikenda nakon izlaska u Severnoj Americi.

Pisac Rendi Džouns nahvalio je film. „Nastavak Dine je fenomenalan. Zapanjujuće je epski, čak i više od prvog dela i hrabro se uhvatio u koštac sa Herbertovim političkim i verskim temama romana. Toliko je brižljivo osmišljen film da je doveo do jednog od najmoćnijih završetaka koje sam ikada video“, procenio je pisac.

Džejk Hamilton je uporedio ovo ostvarenje sa Gospodarom prstenova Pitera Džeksona.

„Kada se saga Pitera Džeksona završila plašio sam se da nikada više nećemo imati tako dobro filmsko iskustvo. Prevario sam se. Sada imamo Dinu. Drugi deo ne samo što je veći i bolji od prvog dela u svakom smislu, zacementirao je serijal kao jedan od najveličanstvenijih filmskih iskustava svih vremena“, rekao je Hamilton.

Među kritičarima koji su oduševljeni filmom je Majk Rajan, novinar za vejb sajt Aproks (UPROXX), koji je svoje tumačenje podelio sa publikom na svom nalogu na društvenoj mreži Iks.

„Imao sam pomešano mišljenje što se tiče prvog filma Dina. Drugi deo je fenomenalan. U rangu je sa najboljim naučno-fantastičnim filmovima koje sam ikada pogledao. Želim da jašem peščanog crva“, rekao je Rajan.

Sve posetioce na Blockbuster Night događaju očekuje piće dobrodošlice i originalni poklon posteri iz filma. Najsrećniji posetioci dobiće i Herbertov roman Dina dar Čarobne knjige. Ulaznice su u prodaji na blagajnama Cineplexx bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

Film Dina: Drugi deo na redovne bioskopske repertoare stiže 29. februara.

Dina: Drugi deo
Dina: Drugi deo

Izvor: NIN / Art-Anima