Promocija “Peščane hronike” u DKSG-u

Pavle Zelić - Peščana hronikaKlub Magistrala Doma kulture Studentski grad (Zorana Đinđića 179) biće mesto održavanja još jedne promocije romana “Peščana hronika” Pavla Zelića. 

Promocija je zakazana za četvrtak 13. juna 2013. u 20 časova, a na njoj će, pored autora, govoriti poznati istoričar i recenzent romana Predrag J. Marković i urednik romana Dejan Mihailović.

Značaj ove promocije je utoliko veći što se odigrava na Novom Beogradu, čija izgradnja je ključna tema romana “Peščana hronika”.

Sama priča se bavi grupom dečaka koji dolaze na radnu akciju na Novi Beograd 1948. godine, gde će ih oduševiti duh udarništva ali će tom prilikom takođe otkriti i jednu mračnu tajnu sakrivenu ispod peska i mulja ovog futuristički zamišljenog grada – jedno prokletstvo koje će ostati da progoni njegove stanovnike u decenijama koje slede.

Radnja romana je zasnovana na istinitim događajima i malo poznatim istorijskim činjenicama, ali nadograđena natprirodnom stravom pisanom u ključu nekih od najslavnijih dela Stivena Kinga i Dena Simonsa.

Pavle Zelić je poznat kao nagrađivani autor više desetina kratkih priča fantastike, od kojih su neke sakupljene u zbirci “Poslednja velika avantura” (Matica srpska, 2009), i kao scenarista alternativno-istorijskog strip albuma “Družina Dardaneli” (sa crtačem Draganom Paunovićem, System comics, 2011).