Goran Skrobonja

Skrobonja i Kordej rade alternativno-istorijski strip o Prvom svetskom ratu

Goran SkrobonjaPoznati domaći pisac fantastike Goran Skrobonja uskoro će ponovo udružiti snage sa proslavljenim strip crtačem Igorom Kordejem. Nakon uspešne saradnje na Skrobonjinom romanu “Sva Teslina deca”, kojeg je bogato ilustrovao upravo Kordej, ova dva vrsna kreativca će saradnju ponoviti i na velikom projektu, koji izdavačka kuća “System Comics” priprema povodom proslave stogodišnjice početka I svetskog rata.

U planu je da do početka narednog Beogradskog sajma knjiga bude objavljen strip album u kome će se naći više kratkih strip-priča raznih autora, čija će zajednička tematika biti Veliki rat. Većina priča biće dužine 5-6 tabli, a Skrobonja otkriva da bi delo na čijem će stvaranju biti angažovani on i Kordej moglo da bude i nešto opširnije.

Izvesno je da će se u ovom stripu na jednom mestu ponovo naći Apis, Anka Cukić i Nikodije Marić, a priča koja će biti prikazana na stranicama ovog strip ostvarenja itekako će imati veze sa romanom “Teslino zaveštanje” kojim će Skrobonja završiti svoju alternativno-istorijsku trilogiju započetu knjigom “Čovek koji je ubio Teslu”, a nastavljenu nedavno objavljenim romanom “Sva Teslina deca”.