Novogodišnja Stripomanija

NOVOGODIŠNJA STRIPOMANIJA – pregršt novih izdanja

U periodu od 20. do 30. decembra 2021. godine, Čarobna knjiga organizuje akciju pod nazivom Novogodišnja Stripomanija, u okviru koje će se naći čak 26 novih izdanja – 18 stripova i 8 knjiga iz domena fantastike.

Objavljivanje nagrađivanog serijala „Dnevnici ubibota“ Marte Vels počeće upravo na Novogodišnjoj Stripomaniji. Serijal je postao prava senzacija zahvaljujući revitalizaciji poznatih koncepata naučne fantastike i nesvakidašnjem glavnom junaku. Ovenčan je najprestižnijim nagradama za fantastiku (Hugo x3, Nebula x2, Lokus x2).

Čarobna knjiga nas je u protekle dve godine navikla na klasična dela Arkadija i Borisa Strugackog objavivši nova izdanja knjiga Teško je biti bog, Puž na padini i Ponedeljak počinje u subotu. Tokom Novogodišnje Stripomanije nizu izvanrednih dela ruskih majstora fantastike biće pridodat i roman Grad beznađa. Reč je o provokativnom satiričnom i filozofskom delu toliko rizičnom da su braća Strugacki, zbog straha od KGB-a, čitavih 16 godina krili njegovo postojanje, čak i od bliskih poznanika.

Za ljubitelje fantastike Čarobna knjiga priprema i po dva završna naslova iz trilogija „Letopisi Nesmiraja“ (Svetohum i Crnozorje) Džeja Kristofa i „Velika škola Dine“ (Mentati Dine i Navigatori Dine) Brajana Herberta.

Za poštovaoce franšize „Veštac“ stižu dva veoma atraktivna izdanja. Prvo predstavlja još jednu ilustrovanu priču iz Veščevog univerzuma – „Manje zlo“ za čiji se vizuelni segment na majstorski način pobrinuo Igo Penson. A drugo izdanje je nešto sasvim posebno – „Veštac, enciklopedija: Ilustrovan i dešifrovan univerzum Andžeja Sapkovskog“. Reč je o jedinstvenom vodiču namenjenom čitaocima romana, gejmerima i gledaocima Netfliksove serije, kako bi se bliže upoznali sa originalnim Veščevim univerzumom.

Kada je reč o novim strip izdanjima, tokom akcije će se pojaviti novi albumi o legendarnom poručniku Bluberiju (6 i 7), zatim o Frankenovim junacima „Spiru i Fantazio“ (2 i 3) i „Marsupilami“ (3 i 4). Tu je i nastavak filmske potere prepune brkova Treba ucmekati Ramireza 2; zatim izuzetno potresna i otrežnjujuća, a ujedno i predivno ilustrovana priča o ekološkoj katastrofi u Americi Dani peska; preostali dugo iščekivani tomovi Mebijus kolekcije (1, 4 i 5); kao i drugi tom izuzetno zabavnih Vršnjaka u specijalnom izdanju.

Sve ove naslove predvode prva dva integrala dugo priželjkivanog izdavačkog poduhvata – „Iznogud“, kao i nova epizoda „Asteriksa“ (Asteriks i grifon) koja pred čitaoce u Srbiji stiže samo nekoliko meseci nakon svetske premijere!

U Biblioteci Novi svet biće objavljena dva nova broja „Dostavljačica novina“ – „Paper girls“ 2 i 3, a u Marvelovoj biblioteci The best of Panišer, pojaviće se strip Dobro došao nazad, Frenk.

Tokom akcije Novogodišnja Stripomanija, Čarobna knjiga je napravila selekciju i starijih izdanja koja će biti dostupna po specijalnim cenama od 100, 500 i 1000 dinara, a tu je i redovna novogodišnja akcija Kompletiraj kolekciju.

Novogodišnja Stripomanija održaće se u striparnicama Čarobne knjige u Beogradu i Nišu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu, u striparnici „Alan Ford“, kao i na sajtu Čarobne knjige.

Novost koju ova Stripomanija donosi jeste mogućnost poručivanja telefonom. Od 20. 12. 2021. porudžbine svih naslova biće moguće izvršiti i putem telefona: 011/337-00-19.

Novogodišnja Stripomanija
Novogodišnja Stripomanija