Zoran Živković - Zbornik mrtvih

Živkovićev novi roman ”Zbornik mrtvih” u izdanju Zavoda

Novi roman Zorana Živkovića, triler „Zbornik mrtvih“, trebalo bi da izađe iz štampe tokom septembra u izdanju Zavoda za udžebnike.

Dvadeset prva knjiga jednog od najprevođenijih savremenih srpskih pisaca donosi završnicu trilogije o inspektoru Dejanu Lukiću, koja je započeta romanom „Poslednja knjiga“, a nastavljena „Velikim rukopisom“ (Nađi me).

Inspektor Lukić se ponovo suočava sa slučajem čiji ključni deo predstavljaju knjige. Ovog puta on u slučaj biva uvučen pojavom većeg broja pošiljki upućenih njemu lično i ostavljenih na različitim lokacijama. Sadržaj ovih paketa čine knjige iz kompleta pod nazivom „Zbornik mrtvih“. Jedan bizarni nestanak i niz neobičnih susreta na putu su razrešenja, koje će biti više nego neočekivano.

Prve dva naslova iz serijala su doživela veliki uspeh u inostranstvu. Samo u Italiji je prodato više od 40.000 primeraka, a knjige su objavljene i privukle značajnu pažnju čitalaca u Engleskoj, Nemačkoj, Južnoj Koreji, Italiji, Portugaliji, Holandiji, Brazilu, Sloveniji, Hrvatskoj.

Prvo poglavlje romana “Zbornik mrtvih” možete pročitati na sajtu Art-Anima.

Zoran Živković - Zbornik mrtvih
Zoran Živković – Zbornik mrtvih