Miloš Petković - Šapat Đavolje varoši

Završni deo trilogije ”Perunov hroničar” stiže narednog meseca

Miloš Petković - Šapat Đavolje varošiIzdavačka kuća “Portalibris” za polovinu septembra priprema objavljivanje romana “Šapat Đavolje varoši” Miloša Petkovića. Reč je o trećem i završnom delu serijala epske fantastike “Perunov hroničar” inspirisanog srpskom i slovenskom mitologijom.

Nakon kraha drevnih Iskona, koje je Morana vratila iz zaborava probudivši ih iz mogila skrivenih negde između Laba i Sitnice, usledile su godine mira i obnove zemlje Sorabije. Vilingradskom knezu, Zvezdanu od Divljane, soko sa Jezera lutajućih ostrva donosi vest da je Naisa rodila njegovo dete, ali poruka sadrži još nešto što čak ni tri suđaje nisu mogle da predvide. Istog dana, mudrac iz Đavolje varoši začuo je šapat kamenih gorostasa i vest o Moraninoj zaveri. Mistični čarobnik šalje sokolove na sve četiri strane sveta i odlazi u Vilingrad.

Dok se šačica preostalih pripadnika drevne vilinske rase bude borila za spas Velesovih šuma i dok gmurske uhode, opsenari i kudravi div Zlot budu tragali za Perunovom najvrednijom relikvijom, Zvezdan od Divljane moraće da siđe u srce Ada i ostvari sudbinu.

Prema rečima autora, iako će završna knjiga biti znatno manjeg obima (210 strana) u odnosu na prethodna dva dela, doneće kompleksniju i dinamičniju priču. Pisac ističe da će poslednjom knjigom u potpunosti zaokružiti ideju koju je imao od samog početka rada na trilogiji.

Uskoro će biti završeni i video materijali kojima će biti promovisan roman “Šapat Đavolje varoši”. Njih će, pored trejlera, činiti trominutni muzički spot i kratki film.

Miloš Petković (1986) je osim trilogije “Perunov hroničar”, napisao trilogiju “Vukovi sudbine”, koja će, takođe u izdanju “Portalibrisa”, do polovine oktobra doživeti novo, dopunjeno izdanje, ali u vidu jedne knjige.

Miloš Petković - Šapat Đavolje varoši