Vrt Rame - Artur Klark i Džentri Li

VRT RAME Artura Klarka i Džentrija Lija – u novom izdanju

U izdanju Čarobne knjige, objavljen je roman Vrt Rame iza koga stoji autorski dvojac Artur Klark i Džentri Li. Roman predstavlja treći deo popularne naučnofantastične tetralogije „Rama“ o susretu čovečanstva sa neuporedivo naprednijom vanzemaljskom vrstom.

2131. godine kroz Sunčev sistem prošao je vanzemaljski svemirski brod gigantskih razmera nazvan Rama. Članovi ljudske ekspedicije koji su uspeli da se ukrcaju na misterioznu letelicu i isprate je iz Sunčevog sistema, otkrili su mnoga čuda, ali nisu razotkrili tajne moćnog artefakta.

Sedamdeset godina kasnije pojavio se novi vanzemaljski brod. Ovog puta, Zemlja ga je očekivala. Na Ramu II upućena je nova ekspedicija. Ispostaviće se da sve te godine pripremanja nisu bile dovoljne da se enigma Rame razreši.

Letelica napušta Sunčev sistem, ali na njoj ostaje troje astronauta – dva muškarca i žena. Odlaze u nepoznato, tamo gde nijedno ljudsko biće nije kročilo. A na kraju tog neizvesnog, dugogodišnjeg putovanja, tokom kojeg se rađaju i njihovi potomci, umesto da konačno pronađu odgovore o Rami koje su očekivali, susrešće se sa novim izazovima…

Roman Vrt Rame objavljen je 1991. godine, a zanimljivo je da je prvi strani prevod doživeo iste godine i to na srpski jezik, zahvaljujući izdavačkoj kući Polaris. I u novom izdanju romana, iskorišćen je isti prevod koji su potpisali Zoran Živković i Vuk Perišić.

VRT RAME - Artur Klark - Džentri Li
VRT RAME – Artur Klark – Džentri Li