Okružen mrtvima - Guvernerov uspon

Uskoro prva knjiga iz serijala “Okružen mrtvima”

Okružen mrtvima - Guvernerov usponPrema najavama koje stižu iz izdavačke kuće “Paladin“, krajem meseca bi trebalo da iz štampe izađe roman “Okružen mrtvima – Guvernerov uspon” Roberta Kirkmena i Džeja Bonansinge. Reč je o prvoj knjizi iz trodelne sage koja objašnjava kako je došlo do zombi apokalipse viđene u istoimenom kultnom stripu i popularnoj TV seriji.

Roman donosi priču o Filipu Blejku, njegovoj kćerki Peni i njegovom bratu Brajanu, koji zajedno sa još dvoje prijatelja pokušavaju da stignu u Atlantu, dok oko njih besni apokalipsa zombija. Ali kako njihovo putovanje postaje sve opasnije, Filip shvata da mora učiniti sve što može kako bi spasao prijatelje i porodicu… a pritom i sopstvenu dušu.

“Guvernerov uspon” će ljubiteljima stripa i TV serije otkriti kontroverznu priču o Filipu Blejku, najvećem negativcu u univerzumu “Okružen mrtvima”, kako je postao zloglasni Guverner i šta ga je nateralo na zločinačke postupke.

Robert Kirkmen je najpoznatiji po svom radu na strip serijalima “Okružen mrtvima” i “Nepobedivi” za “Image Comics” i “SkyBound”. Jedan je od pet suvlasnika firme “Image Comics” i izvršni producent hit TV serije “Okružen mrtvima” kompanije AMC.

Džej Bonansinga je proslavljeni pisac horora čija su najpoznatija dela “Savršena žrtva”, “Razbijeno”, “Izopačeno” i “Zamrznuto”. Njegov debitantski roman “Crna Maraja” bio je među finalistima za dobijanje prestižne nagrade “Brem Stoker”.