Izdavačka kuća 'Paladin'

U pripremi antologija “Savremena srpska pripovetka”

Izdavačka kuća 'Paladin'Izdavačka kuća “Paladin” poznata po izrazito obimnim godišnjim zbirkama domaće slipstrim proze, tokom 2014. godine objaviće petu po redu tematsku kolekciju pripovedaka i novela čiji će naslov glasiti “Teorije zavere”.

Ipak to neće biti jedini novitet ove vrste, koji za narednu godinu planira ova, ljubiteljima žanrovske književnosti, dobro poznata kuća. Već sada stižu najave da je u pripremi još jedna antologija, čiji će naziv glasiti “Savremena srpska pripovetka”, a u kojoj će biti objedinjena najkvalitetnija ostvarenja iz dosadašnjih “Paladinovih” tematskih antologija (“Beli šum”, “Istinite laži”, “Apokalipsa juče, danas, sutra”, “U znaku vampira” / “U znaku vampirice”).

Goran Skrobonja, vlasnik izdavačke kuće “Paladin” rekao je da je antologija “Savremena srpska pripovetka” zamišljena kao referentna i masivna knjiga od oko 650 strana, u tvrdom povezu, i da će predstavljati svojevrsni presek savremenog domaćeg pripovedanja.

Na stranicama ove knjige naći će se 34 pripovetke od isto toliko autora, među kojima su mnogi ugledni i nagrađivani mejnstrim pisci (Gatalica, Lengold, Pavković, Kecmanović, Srdić, Pisarev, Đurđević, Ćirić, Mirjana Marinšek Nikolić…) ali i pisci žanrovske proze i slipstrima, kao što su Zelić, Stojiljković, Nešić, Oltvanji, Ognjanović, Tuševljaković i drugi.