“Talulin čopor” – drugi deo trilogije “Poslednji vukodlak”

Talulin čopor - Glen DankanSamo dva meseca nakon što je objavljen na engleskom jeziku, horor roman “Talulin čopor” Glena Dankana je u izdanju “Lagune” objavljen i u prevodu na srpski.

Reč je o drugom delu planirane trilogije “Poslednji vukodlak”, započete pričom o nemilosrdnom, inteligentnom vukodlaku Džejkobu Marlou, koji podjednako uživa u knjigama, dobrom viskiju, kamel cigaretama i prostitukama. Očajan u uverenju da je  poslednji izdanak svoje vrste, pokušaće i samoubistvo, ali splet okolnosti učiniće da preživi i kasnije upozna Talulu, ženku vukodlaka.

Upravo ona, biće nosilac priče u nastavku sage. Na početku romana “Talulin čopor”, saznajemo da je Džejkob mrtav i da Talula nosi njegovo dete. Trudna i potpuno sama, ona pokušava da opstane uprkos naporima SOKOF-a (“Svetske Organizacije za Kontrolu Okultnih Fenomena”) da zatre trag i poslednjem vukodlaku. Progonjena neprijateljima i gonjena nagonom da ubija, beži u bespuća Aljaske da bi se porodila u tajnosti

Pored pripadnika SOKOF-a, za nju su neobično zainteresovani i prirodni neprijatelji – vampiri. Ipak, uprkos urođenom neprijateljstvu među vrstama, razlog naročitog interesovanja vampira za Talulu isključuje mogućnost njene nasilne smrti. Barem za sada…

Glen Dankan je rođen u Boltonu 1965. Studirao je filozofiju i književnost na Lankasterskom univerzitetu. Posle zaposlenja u knjižari, putovao je po Americi i Indiji, da bi zatim postao pisac. Njegov prvi roman “Nada” objavljen je 1997, a posle njega je usledilo još sedam romana: “Ostaci ljubavi” (2000), “Ja, Lucifer” (2002), koji je ušao u uži izbor za Memorijalnu nagradu Džefrija Fabera; “Vetrokaz” (2003), “Smrt običnog čoveka” (2004), “Papiri o hematitu” (2006), “Dan i noć i dan” (2009), “Poslednji vukodlak” (2011). Glen je u “Tajms literari saplementu” naveden kao jedan od “dvadeset najboljih mladih romanopisaca” u Britaniji. Živi u Londonu.