Stiven King

Stiven King kao scenarista epizode serije ”Pod kupolom”

Stiven KingIzmišljeni grad Čester Mils u Mejnu dolazi na male ekrane u drugoj sezoni tv-serije “Pod kupolom”, a autor romana po kojem se serija snima Stiven King, je napisao prvu epizodu za novu sezonu. CBS-ova serija je prošlog leta imala odličan rejting, a King je gledaoce ubedio da niko od aktera u Čester Milsu nije siguran da će preživeti – javlja PISB.

“Interesantan je izazov preuzeti zaplet od drugih pisaca koji su radnju odveli u nekom novom pravcu. Morao sam da poslednje epizodu pogledam dva puta, a poslednju scenu bar 15 puta”, kazao je King.

Rad sa drugim piscima je nešto sasvim drugo od pisanja knjige. “To je zaista kolaborativni napor u kojem morate da odustanete od nekih svojih ideja i da prihvatite tuđe kako bi svi bili sretni i zadovoljni”, otkriva King.

Serija “Pod kupolom” se bavi ljudima jednog gradića koji se iznenada nađe odsečen od ostatak sveta prekriven nevidljivom kupolom. Da li je reč o nekom vladinom tajnom eksperimentu ili vanzemaljcima, ostaje da se vidi.

King se temom izolacije bavio i ranije – u romanima “Isijavanje” i serijom “Oluja veka”.

“Ljudi podcenjuju moć prirode i precenjuju organizaciju i infrastrukturu sveta. To je ono što me fascinira. Živimo u krhkom društvu i sve ono što ga drži na okupu je tako lako ranjivo”, kaže King, podsećajući na led i snežnu oluju koja je, prošlog januara, paralizovala Atlantu.