Stiven Hoking

Snimljen film o Stivenu Hokingu

Stiven HokingBritanski reditelj Džejms Marš predstavio je najavni video klip za svoj novi film posvećen britanskom teoretskom fizičaru Stivenu Hokingu – javlja Blic.

Film “The Theory of Everything” (Teorija svega) priča je o mladom fizičaru, njegovoj ljubavnoj priči s prvom surpugom Džejn Vajld i otkrivanju teške bolesti – neuromišićne distrofije, zbog koje je sada u invalidskim kolicima. 

Čuvenog fizičara u filmu igra Edi Redmejn, koji je glumio u filmu “Jadnici” prema istoimenom romanu francuskog pisca Viktora Igoa.

Filmski kritičari očekuju da će Maršov film biti u trci za Oskara. Film izlazi u bioskope u novembru u SAD, a u martu naredne godine u Evropi.

Marš (49) je dobio 2009. godine Oskara za najbolji dokumentarni film “Čovek na žici”, posvećen francuskom akrobati na žici Filipu Petiju.

Stiven Hoking (1942) je istaknuti engleski fizičar. Reputaciju jednog od vodećih svetskih naučnika 20. veka stekao je posle objavljivanja knjige o poreklu univerzuma “Kratka istorija vremena” (1988). Pre deset godina snimljen je prvi biografski film o fizičaru, koji se često pojavljuje u televizijskim serijama kao što su “Simpsonovi”, a u julu je bio gost u predstavama “Letećeg cirkusa Montija Pajton”.

{youtube}OUpl0HDGq1Q{/youtube}