Snima se film po religijskoj knjizi kontroverzne En Rajs

En RajsEn Rajs, slavna autorka gotskih romana, među kojima je i “Intervju s Vampirom”, napisala je dve knjige religijske tematike.

Prema prvoj, “Christ the Lord, Out of Egypt”, koja opisuje život sedmogodišnjeg Isusa Hrista, biće snimljen film, a premijera je zakazana za nedelju uoči Uskrsa 2016. godine.

“Znam da sam veoma kontroverzan autor, ali moj roman ‘Christ the Lord, Out of Egypt’ ima posebno mesto u mom srcu. Veoma sam zahvalna brojnoj publici koju čine katolici, protestanti i drugi, a koja je prihvatila knjigu tokom proteklih godina”, izjavila je En Rajs.

Roman “Christ the Lord, Out of Egypt” objavljen je 2005. godine i odmah postao jedno od najprodavanijih dela na tržištu knjige u Americi.

Film će režirati Betsi i Sajrus Nouresta, a En Rajs ne krije zadovoljstvo njihovim izborom, jer su “pokazali veliku osetljivost i brigu za teološke i biblijske tačnosti u scenariju”.

“Iskreno, mislim da će hrišćani biti oduševljeni ovim filmom”, kaže autorka. “Videće Isusa u izmišljenim situacijama, ali koje su realne za tadašnje doba. Ovo je novo, ja mislim potpuno teološko, predstavljanje Gospoda, ali u izmišljenim situacijama. Mislim da će ispasti divno”, rekla je En Rajs.

Rajsova, koja je najpoznatija po svojim “Vampirskim hronikama”, napisala je dve knjige o Hristu, a pored već pomenute, tu je i “Christ the Lord, The Road to Cana” (2008).

Autoka je ove dve knjige napisala nakon što se vratila rimokatoličkoj crkvi 1998. godine.

Nakon desetogodišnje pauze, En Rajs je nedavo najavila svoju novu knjigu iz serijala “Vampirske hronike”, koja će nositi naziv “Princ Lestat”. Knjiga iz štampe izlazi u oktobru ove godine.