Andžej Sapkovski

Sapkovski piše novu knjigu iz serijala o Vešcu

Andžej Sapkovski je potvrdio glasine da piše novu knjigu iz serijala o Vešcu.  U intervjuu datom ukrajinskom YouTube kanalu Fantastic Talk(s) 75-ogodišnji poljski pisac je rekao da ne voli da priča o tome šta piše dok to ne bude napisano, ali ovoga puta je napravio izuzetak:

„Nikada ne najavljujem nove knjige, jer se kod mene nikada ne zna“, rekao je Sapkovski. „Možda ću napisati nešto, a možda i ne. Kada god sam do sada rekao da ću nešto napisati, a nisam, ljudi bi se bunili kao da sam ih prevario ili slagao. Zato ne volim da pričam o tome šta radim, dok ne završim. Jer, dok ne završim, smatram da to i ne postoji.“

Ipak, nakon rečenog je dodao: „Ali pošto uvek pravim izuzetke za Ukrajince, učiniću to i ovog puta. Da, radim na novoj knjizi o Vešcu, i to prilično marljivo“. Poljski pisac je zatim dodao da bi pisanje knjige trebalo da bude završeno najdalje za godinu dana.

Dugo se verovalo da je Saga o Vešcu završena, jer je Sapkovski godinama unazad često govorio kako više neće biti nastavaka, ali je povremeno podgrevao nadu fanova širom sveta da bi serijal ipak mogao biti na neki način proširen.

Sapkovski je u intervjuu za Fantastic Talk(s) odbio da pruži dodatne informacije u vezi sa još uvek nenaslovljenim romanom, ostavljajući vernim čitaocima da nagađaju da li će nova knjiga biti direktan nastavak serijala ili će poput Sezone oluja iz 2013. godine prikazati događaje koji su prethodili slavnoj sagi.

Andzej Sapkovski
Andžej Sapkovski