Zen Čo

Razgovor o malezijskoj fantastici kroz delo autorke Zen Čo

Podelite sadržaj:

Novo, 101. izdanje „Fantastične čitaonice“ koju priređuje Društvo ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ biće posvećeno romanu Black Water Sister malezijske autorke Zen Čo. Čitaonica će biti održana u ponedeljak 28. novembra od 19 časova u Tribinskoj sali, na prvom spratu Doma olmadine Beograda. Voditelj razgovora biće Bojan Butković.

Roman Black Water Sister donosi priču o neodlučnom medijumu koji otkriva da poigravanje sa tkanjem sveta može da pusti na slobodu opasne sile. Ova savremena fantazija smeštena je u Maleziju, zemlju s kojom se u žanrovskoj književnosti nismo često sretali. Džesamin Teo je uvučena u svet bogova, duhova, porodičnih tajni, ali i sporazuma sa duhovima.

Zen Čo je diplomirala pravo na Univerzitetu u Kembridžu i radi kao advokat. Svojim debitantskim romanom Sorcerer to the Crown (2015) našla se u najužem izboru za prestižnu nagradu časopisa Lokus 2016. godine, a iste godine osvojila je i nagradu Britanskog društva za naučnu fantastiku u kategoriji za najbolji roman prvenac. Pored najznačajnije britanske nagrade za žanrovsko stvaralaštvo, Čo je 2019. godine osvojila „Hugo“ nagradu u kategoriji novelete, za ostvarenje If at First You Don’t Succeed, Try, Try Again.

Ulaz na „Fantastičnu čitaonicu“ je slobodan.

Zen Čo
Zen Čo