Promocija romana “Kopilad bogova: Ajtari” u baru “Casa Garcia”

Kopilad bogova Ajtari - Aleksandar MandićŠpanski bar “Casa Garcia” (Kraljevića Marka 19, Beograd) biće mesto na kome će se u petak 08. februara s početkom u 21 čas održati premijerna promocija romana “Ajtari” (Treći trg), završne knjige iz trilogije epske fantastike “Kopilad bogova” Aleksandra Mandića.

O knjizi će, pored autora, govoriti urednici udruženja građana za afirmaciju savremene književnosti “Trećeg trg” Dejan Matić i Milan Dobričić, a promocija će proteći u malo neobičnijoj atmosferi, budući da su organizatori odlučili da njome ujedno obeleže i autorov rođendan.

Radnja romana “Ajtari” predstavlja hronološki nastavak priče iz prethodne knjige “Koret”. Opasnost koja se samo naslućivala u prve dve knjige preti da uništi ono što je ostalo od sveta nakon drevnog Velikog rata bogova. Ludi Salir postaje car Svetlosti, međutim ostaje u senci mlade carice Ajtari i promena koje se dešavaju širom sveta. Grupica preživelih luta Tamom u potrazi za razlogom i načinom da nastavi život.

Aleksandar Mandić, rođen je 1984. u Sremskoj Mitrovici. Detinjstvo je proveo u Šapcu, odrastao na Zlatiboru, gimnaziju završio u Užicu, a sada živi u Beogradu. Objavio je trilogiju “Kopilad bogova”, koju čine knjige “Salir” (2007), “Koret” (2009) i “Ajtari” (2012).