Ranko Trifković - Orkški kuvar

Promocija ORKŠKOG KUVARA – 04. decembra u Kvaki 22

Prva promocija knjige Orkški kuvar Ranka Trifkovića biće održana u Alternativnom umetničkom prostoru Kvaka 22 (Ruzveltova 39, Beograd), u subotu 04. decembra 2021. godine u periodu od 16.00 do 20.00 časova.

Orkški kuvar predstavlja kolekciju šaljivih priča/recepata za pripremu najomiljenijih jela mitskih bića orkova, poznatih po gnusobi kao suštinskoj odlici – što se, naravno, odražava i na njihov jelovnik. Iako nisu čuli za onu krilaticu „živeti da bi jeo“, oni se upravo tako vladaju, pa ukoliko zaista želimo da zavirimo u svet orkova i upoznamo njihove tanane… hm… alave dušice, jedan od boljih načina da to učinimo jeste upravo kroz kazan – preciznije, uvidom u sadržaj kazana, ne i boravkom u istom (mada je po nekim receptima iz ovog kuvara potpuno prihvatljivo, čak i poželjno, da se i poneki čovek nađe na tom mestu).

Kao što knjiga Orkški kuvar nije tipična, tako ni sama njena promocija neće biti konvencionalnog i formalnog karaktera. Zamišljena je kao druženje sa autorom Rankom Trifkovićem i ilustratorom Dejanom Mandićem u ambijentu koji će za tu priliku biti obogaćen izložbom ilustracija zastupljenim u knjizi, kao i izložbom nakita i drugih rukotvorina koje stižu iz orkških šuma, ili bolje reći Mrakshroom-a.

Za one strastvene ljubitelje šminke, biće obezbeđena i mogućnost da budu našminkani na sofisticiran orkški način. A za one koji više vole da farbaju nego da budu farbani, biće dostupne figurice orkova za bojenje.

Kakva bi to promocija Orkškog kuvara bila kada bi protekla bez pravih orkških specijaliteta! Izrađene po orkškim receptima, La Trontica za posetioce priprema slasne poslastice kojima su ujedno predstavljeni omiljeni orkški gastronomski motivi i kuhinjski rekviziti. I kao da sve navedeno nije dovoljno, organizatori najavljuju još iznenađenja!

Čini se kao dobar način da se provede subotnje popodne. Ulaz je slobodan.

Ranko Trifković - ORKŠKI KUVAR
Prva promocija ORKŠKOG KUVARA u klubu Kvaka 22