“Povratak u SSAD” uskoro u knjižarama

Judžin Bern i Kim Njumen - Povratak u SSADPrema informacijama koje stižu iz izdvačke kuće Paladin, iduće nedelje počinje štampanje srpskog izdanja knjige Povratak u SSAD Judžina Berna i Kima Njumena, pa je za očekivati da se ova zbirka noveleta iz domena alternativne istorije u prodaji nađe već tokom narednog meseca.

Zbirku čini sedam priča koje se baziraju na premisi šta bi bilo da se komunistička revolucija umesto u Rusiji dogodila u Sjedinjenim Američkim Državama i prikazuju sukob svetskih supersila komunističke Amerike i carske Rusije od 1912. do 1998. godine. Ove kratke storije od kojih samo poslednja nije objavljena u Interzone-u, jednom od najpoznatijih časopisa za fantastičnu književnost na svetu, pokrivaju široko polje ozbiljnih tema, ali isto tako sadrže i veliki broj duhovitih opaski i referenci na pop-kulturu.

Zahvaljujući susretljivosti izdavačke kuće Paladin, na sajtu Art-Anima možete pronaći jednu od sedam noveleta zastupljenih u zbirci. Priča koja nosi naziv Tom Džoud vodi nas u mali grad u Nevadi 1937. godine, gde agenti Federalnog ideološkog biroa (FBI) Eliot Nes i Melvin Pervis vrše istragu povodom dojava o viđenju legendarnog laburističkog aktiviste, ilegalca Toma Džouda. Priča ima 30 strana a možete je preuzeti sa ove veb-lokacije.