Viktor Peljevin - S.N.U.F.F.

Peljevinov ”S.N.U.F.F.” u domaćim knjižarama

Podelite sadržaj:

Viktor Peljevin - S.N.U.F.F.Izdavačka kuća “Buka” (Booka) objavila je u petak u prevodu na srpski jezik roman jednog od najpopularnijih ruskih pisaca fantastike Viktora Peljevina “S.N.U.F.F”, satiričnu antiutopiju koja je u originalnom izdanju prodata u više od 200.000 primeraka – javlja Beta.

Roman pun aluzija na savremeni (2011. godina) društveni i politički položaj Rusije i Zapada i na njihove odnose napisan je u satiričnom maniru, jezikom punim opscene leksike i novih složenica sastavljenih od engleskih i ruskih reči izmenjenog značenja.

Kako je naveo izdavač, radnja romana smeštena je u postapokaliptični svet i bavi se odnosima dve zemlje “Urkaine” (Urkainskog Ukaganata) i veštačke džinovske kugle “Bizantiuma” koja visi iznad nje.

Viktor Peljevin (1962) završio je Moskovski fakultet za energetiku, a studirao je i književnost. Za prvi roman “Omon Ra” 1992. bio je nominovan za nagradu “Buker”, a objavio je i knjige “Život insekata”, “Čapajev i Praznina”, “Generacija P”, “Dijalektika prelaznog perioda” i druge.

Viktor Peljevin se pojavljuje u krugovima književne elite i u javnosti, vrlo retko daje intervjue i komunicira gotovo isključivo preko Interneta, što je dovelo do glasina da taj pisac uopšte ne postoji, već da pod njegovim imenom radi grupa autora ili kompjuter.