Little Prince

Otvoren zabavni park inspirisan ”Malim princom”

Antoan de Sent Egziperi - Mali princNedaleko od Miluza, u Francuskoj, otvoren je zabavni park inspirisan knjigom i likom “Malog princa” Antoana de Sent-Egziperija, javlja RTS.

U “Aero-parku Malog princa” baloni, tobogani u obliku zmija i ostale atrakcije prostiru se na 24 hektara kod nemačko-francuske granice.

Organizatori očekuju da će park već do kraja ove godine imati 80.000 posetilaca, jer je knjiga koju je pilot-pisac Sent-Egziperi napisao 1943. godine prevedena na više od 180 jezika i prodata u svetu u 150 miliona primeraka.

“Park je namenjen deci od dve do 12 godina i odraslima koji se sećaju da su bili deca”, kaže jedan od autora projekta, predsednik Udruženja “Aerofil” Žerom Đakomoni.

Stariji posetioci parka moći će da iz balona vide predele Vogeza i Alzasa, da popiju piće u “aerobaru” 35 metara iznad zemlje, obiđu planetarijum.

Deci je namenjeno mnoštvo atrakcija, interaktivnih igara, kao i “Asteroid B 612” Malog princa, lavirinti, druženja sa lisicama i ovcama.

Park je otvoren na mestu nekadašnjeg parka na temu okoline i zdravlja, zatvorenog 2012. godine zbog nedovoljne posećenosti.

Nova uprava uložila je 11 miliona evra u preuređenje kompleksa, u nadi da će populuranost Malog princa doprineti posećenosti i zaradi.

 

Little Prince