Daglas Adams i Mark Karvardin - Još malo pa nestalo

Objavljena knjiga Daglasa Adamsa “Još malo pa nestalo”

Daglas Adams i Mark Karvardin - Još malo pa nestaloIzdavačka kuća “Odiseja” objavila je knjigu “Još malo pa nestalo”, koju je legendarni britanski pisac Daglas Adams, napisao u saradnji sa zoologom Markom Karvardinom. Knjiga je nastala 1989. godine na osnovu dokumentarne radio emisije koju je producirao BBC, a dvadeset godina kasnije, nakon Adamsove smrti, načinjeno je još jedno izdanje “Još malo pa nestalo: stopama Daglasa Adamsa”.

Posle višegodišnjeg razmišljanja o apsurdnostima života na drugim planetama, Daglas Adams je rešio da, putujući sa zoologom Markom Karvardinom, otkrije šta se dešava sa životom na ovoj. Duhoviti pisac naučne fantastike i fantastični naučnik knjigom “Još malo pa nestalo” zajedno nas vode na nezaboravno putovanje oko sveta u potrazi za egzotičnim, ugroženim životinjama – bićima koja možda više nećemo imati prilike da vidimo. Putujući po skrovitim zabitima i budžacima ove planete, koje ljudi još nisu uspeli da potpuno promene, zatiču životinjsko carstvo u svoj njegovoj zaslepljujućoj lepoti, zapanjujućoj raznovrsnosti i neposrednoj opasnosti. Putopis, dokumentarac, popularna nauka, duhoviti osvrt na odnos čoveka prema svetu, poslednja šansa da se uživa u Adamsovoj vrcavoj prozi – šta god od toga tražili, naći ćete u ovoj predivnoj, dirljivoj, zabavnoj i inspirativnoj knjizi.

Daglas Adams je genijalno koristio komediju da ukaže na ozbiljne probleme u svetu, a ova knjiga spada u red najboljih na temu biodiverziteta i očuvanja životnog okruženja.