Stevan Šarčević i Lazar Janić - Sam ispod šljive

Nova promocija SF romana “Sam ispod šljive”

Stevan Šarčević i Lazar Janić - Sam ispod šljiveNakon promocije održane na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, naučno-fantastični roman “Sam ispod šljive” Stevana Šarčevića i Lazara Janića biće predstavljen u Banatskom Aranđelovu.

Promocija će se održati u subotu 09. novembra 2013. godine (18h) u Svečanoj sali Banatskog Aranđelova (Partizanska 56) u organizaciji udruženja građana “Sećanje na nekog”. O knjizi će, pored autorskog dvojca, govoriti i Milica Joksimović, lektor u izdavačkoj kući “Nova Poetika”.

Roman “Sam ispod šljive” donosi vrtoglavu akciono-detektivsku priču, smeštenu trista godina u budućnosti, u Evropi uljuljkanoj opštim blagostanjem.

U fokusu priče je slučaj krađe uređaja za putovanje kroz vreme, u kome su evidentno umešani agenti Međudimenzionalnog odseka (MDO). Detektiv Milivoj Jovanović dobija zadatak da povrati uređaj i eliminiše bivšeg MDO agenta Anu Simonović, za koju se osnovano sumnja da stoji iza zločina. Trag vodi van grada i on izlazi da bi otkrio da je svet mnogo drugačiji od onoga kakvim ga je zamišljao… Da stvari nisu onakve kakvim se izdaju, shvatiće ubrzo i drugi MDO agent, Aleksa Lekić, koji se otiskuje na vremensko putovanje u nameri da zaustavi odbeglu Anu Simonović, s kojom je bio u emotivnoj vezi.

Velika jurnjava po vremenskoj osi, jurnjava u realnom vremenu, Kremansko proročanstvo i neočekivana otkrića smenjuju se bez ikakve kontrole, u ovom romanu neobičnog naslova. Kako je primetio pisac Milivoj Anđelković: “Dva autora usaglašenog stila u romanu uzbudljivog, atraktivnog sadržaja i ubrzane radnje, ono je što najmanje očekujete pod setno-sentimentalnim naslovom ‘Sam ispod šljive'”.

Stevan Šarčević je domaćim ljubiteljima fantastike poznat uglavnom kao autor nagrađivanih kratkih priča iz domena fantastike. Priče je objavljivao u regionalnim zbornicima, časopisima, elektronskim magazinima i fanzinima. Objavio je zbirku poezije “Na tragu svetlosti” (2013) i zajedno sa piscem Milivojem Anđelkovićem učestvovau u literarnom projektu “Naseljavanje Viz@ntije”.

Lazar Janić je urednik izdavačke kuće “Nova poetika”. Do sada je objavio romane: “Kuća obrasla bršljanom” (2011), “Veštičje ludilo” (2012), “Oni su ovde, sa nama” (2012), zbirku priča “Misli očešljane vetrom” (2012) i zbirku pesama “Mirisi mamurnog mora” (2011).