Pavle Zelić - Peščana hronika

“Dva lica fantastike” u Kulturnom centru Novog Sada

Pavle Zelić - Peščana hronikaNastavlja se turneja “Dva lica fantastike”. Posle uspešne prve zajedničke promocije u SKC-u u Beogradu, Slobodan Vladušić i Pavle Zelić će pod istim naslovom prvi put pred novosadskom publikom predstaviti svoje nove romane “Mi, izbrisani” i “Peščana hronika” u Kulturnom centru Novog Sada (Katolička porta 5) u utorak, 12. novembra, sa početkom u 19 sati. Na promociji će pored autora učestvovati i kritičarka Tamara Jovanović.

“Mi, izbrisani” je roman koji će čitaoca odvesti u potragu za strašnom istinom koja vodi od virtuelnog sveta Metropolisa, preko Fejsbuk stranica, do mračnih ulica i stanova jednog propalog grada… Drugi roman Slobodana Vladušića, docenta, kritičara, urednika i pisca neočekivan je koliko i “Forward”, delo sa kojim je već osvojio neke od najuglednijih nagrada u našoj zemlji. 

Prvi roman Pavla Zelića, autora velikog broja priča fantastike koje su sakupljene u zbirci “Poslednja velika avantura” (Prva knjiga, Matica srpska, 2009) donosi fantastičnu priču zasnovanu na malo poznatim istorijskim činjenicama, rekonstruisanim na osnovu razgovora sa akterima posleratnih radnih akcija i uglednim istoričarima kao što su akademik Ljubodrag Simić i dr Predrag J. Marković.