Zombi

Margaret Etvud i Naomi Alderman napravile spisak najboljih romana o zombijima

Podelite sadržaj:

ZombiMargaret Etvud je nedavno zajedno sa britanskom spisateljicom Naomi Alderman napisala roman “The Happy Zombie Sunrise Home” koji je objavljen na društvenoj mreži za pisce i ljubitelje književnosti “Wattpad”. Kako prenosi Tportal.hr, njih dve su sastavile spisak najboljih romana o živim mrtvacima, od “standardnih” žderača mozgova do postapokaliptičnog pakla na zemlji.

Spisak čine sledeća dela:

“100 Days in Deadland”
Dvoje preživelih “veterana” zombi najezde, putuju kroz devet krugova pakla te ubrzo spoznaju da se nigde ne mogu sakriti od živih mrtvaca ili preostalih ljudi koji predstavljaju nasilni i nakaradni ostatak čovečanstva.

“Eva Wilde vs the Zombie Apocalypse”
Virus se raširio celom Australijom pretvarajući nekada bogat krajolik u pustopoljinu kojom su zavladali zombiji gladni ljudskog mesa. Eva i njeni prijatelji čine sve što je potrebno da prežive, a to “sve” uključuje puno masakra i skrivanja.

“World War Z”
Popularna knjiga Maksa Bruksa koja je doživela i filmsku adaptaciju s Bredom Pitom u glavnoj ulozi. Knjiga donosi priče preživelih sa raznih strana planeta, koji povezuju deliće mozaika i objašnjavaju kako je počela globalna epidemija živih mrtvaca. Postupno se povezuju u obnavljanju uništenog sveta.

“Paraplegic Zombie Slayer”
U postapokaliptičnoj bedi glavni junak romana Džordži Faunder već se suočio s gubitkom supruge, kćerke i pomirio se se s tim da je ostao invalid. Ipak odlučuje da se bori kako bi preživelim sinovima osigurao budućnost u kojoj će ponovno biti vredno živeti.

“The Happy Zombie Sunrise Home”
Oki ima 15 godina, živi u Njujorku i ima tipične mladalačke probleme. Stvari se naglo pogoršavaju u trenutku kad se njena mama pretvara u zombija, ubija i jede njenog tatu. Njena baka Klio živi u Torontu, ali od zombi apokalipse Toronto je postao teže dostupan.

“The Zombie Prophecies – Part I – First Light”
Nakon što je Donovana ugrizao i zarazio zombi, njegov dečko Džesper laže i skriva tu činjenicu kako bi ga zaštitio. Pitanje je zna li Džesper više nego što otkriva ili je samo očajnički zaljubljen. Zombiji, čudovišta, tajne i laži: niko nije siguran u ovom kompleksnom romanu punom akcije i zanimljivih likova.

“Zombies Don’t Swim”
Roman za mlađu publiku koji meša romansu i horor, napisala je Rasti Fišer. “Viv nije bila sigurna sviđa li joj se novi zombi čistač bazena, sve dok joj se nije približio”, stoji u opisu romana.

“My GF Is a Zombie Hooker”
Upravo kao što i sam naslov romana Džeka Galoua sugeriše, priča se vrti oko Džekovog šoka nakon što otkriva da je njegova devojka zapravo – zombi prostitutka.