Clive Barker - Nightbreed

“Noćni soj” Klajva Barkera kao strip serijal

Clive Barker - NightbreedU pripremi je strip serijal “Noćni soj” rađen na osnovu istoimenog kultnog horor filma iz 1990. godine i knjige “Kabal” pisca i reditelja Klajva Barkera.

Radnja ovih dela govori o čoveku, koji vođen košmarnim vizijama serije ubistava, otkriva tajni podzemni grad naseljen monstruoznim bićima koja sebe nazivaju Noćni soj.

Strip će objaviti BOOM! Studios, a na njegovoj izradi su angažovani crtač Pjotr Kovalski i scenarista Mark Andrejko.

“Scenario pišem i za novu publiku, ali i za one dugogodišnje ljubitelje ovog dela”, kaže Andrejko. “Čudovišta su stvarna i žive u našem svetu”, nastavlja scenarista, “neka na otvorenom, a ostala pronalaze utočište u drevnom gradu Midiani.”

Barker je svojim književnim i filmskim ostvarenjima uspeo da realne socijalne probleme stavi u kontekst fantazije praveći oštar društveni komentar.

“‘Noćni soj’ donosi priče iz prošlosti i sadašnjosti ovih stvorenja, o njihovoj borbi za opstanak u svetu koji ih mrzi, koji ih se plaši i želi da ih uništi. Od antičke Grčke preko kolonijalne Amerike, pa do sveta današnjice, uvek su postojala čudovišta”, kaže Andrejko. “Uvodni delovi stripa istraživaće poreklo stanovnika skrivenog grada i kako su oni tamo dospeli”, najavljuje scenarista.

Prvi deo strip serijala “Noćni soj” biće objavljen tokom maja ove godine.