Mičio Kaku na konferenciji “Znanjem rastemo”

Podelite sadržaj:

Mičio KakuIstaknuti fizičar, futurolog i jedan od najcenjenijih naučnika današnjice, dr Mičio Kaku, gostovaće danas u zagrebačkom Hypo centru, na konferenciji pod nazivom “Znanjem rastemo”.

Ovaj izraziti zagovornik naučne etike i socijalne odgovornosti u nauci, na konferenciji će govoriti o zapanjujućoj i provokativnoj viziji 21. veka temeljenoj na vlastitim istraživanjima te razgovorima s preko trista vrhunskih svetskih naučnika. Rezultat je najautoritativniji i naučno najtačniji opis revolucionarnog razvoja na polju medicine, računarstva, veštačke inteligencije, nanotehnologije, energetike i astronautike.

Laku noć, Punpune

Objedinjujući ogromnu količinu informacija, Kaku stvara uzbudljivu sliku budućnosti koja nas očekuje do samog kraja 21. veka i objašnjava kako će nauka promeniti živote ljudi u narednim decenijama. Poseban naglasak staviće na tempo kojim će određene tehnologije sazrevati, koliko daleko će napredovati te koji su konačni rizici i ograničenja, naročito u oblasti domaćinstva.

Mičio Kaku je profesor teorijske fizike na Gradskom njujorškom univerzitetu, koautor teorije o polju struna i pisac nekoliko veoma priznatih naučnih bestselera, među kojima su i “Hipersvemir” i “Fizika nemogućeg”. Napisao je i nekoliko naučnih udžbenika namenjenih doktorskim studijima, a može se pohvaliti s više od 70 članaka objavljenih u časopisima o fizici, a koji pokrivaju teme kao što su teorija superstruna, supergravitacija, supersimetrija i hadronska fizika. Vodio je nekoliko televizijskih emisija, uključujući “Sci Fi Science” (za Science Channel), “Time and Visions of the Future” (za BBC) i “2057” (za Discovery Channel).