Hogwarts Legacy

HOGWARTS LEGACY – ulaz u svet veštičarenja i čarobnjaštva

Dugoočekivana video igra inspirisana književnim delima Dž.K. Rouling o Hariju Poteru, Hogwarts Legacy, konačno je doživela svoju zvaničnu najavu.

Hogwarts Legacy je „open world“ akcioni RPG smešten u dobro poznatom univerzumu popularnog serijala o mladom čarobnjaku. Radnja se odvija negde oko 1800. godine, nekoliko decenija pre događaja prikazanih u filmovima Fantastične zveri, i čitav vek pre rođenja naslovnog lika slavnog serijala Dž.K. Rouling.

U samoj igri, igrači će imati mogućnost da uđu u lik veštice ili čarobnjaka i iskuse život u Hogvortsu. Kao jedini koji poseduju ključ drevne tajne, igrači će se naći u misiji spsavanja čarobnog sveta od pretnje koja se nadvila nad njim.

Igra će ponuditi igračima mogućnost izbora između dobra i zla, svetla i tame. Složeni RPG sistem omogućiće potpuno prilagođavanje i usklađivanje glavnog lika načinjenim izborima, njegovo unapređenje, ali i nebrojene čarolije i raznovrsne magične poteze.

Pored čuvene škole, u igri će se naći i brojna čudovišta iz knjiškog serijala, a kako sve to izgleda, možete pogledati u zvaničnom trejleru:

Izdavač Warner Bros Games navodi da spisateljica Džoana K. Rouling nije bila direktno uključena u razvoj igre, ali da „je njeno izuzetno delo poslužilo kao temelj za razvoj tog čarobnjačkog sveta“.

Igra Hogwarts Legacy biće objavljena u verzijama za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X i PC, a u prodaji bi trebalo da se nađe tokom 2021. godine.