Hobit - Šmaugova pustošenja

“Hobit: Šmaugova pustošenja” uskoro u bioskopima

Podelite sadržaj:

Hobit - Šmaugova postošenja 3DNovi film oskarovca Pitera Džeksona, “Hobit: Šmaugova pustošenja 3D”, u domaće bioskope stiže 12. decembra 2013. godine. Film je drugi deo trilogije rađene prema romanu “Hobit” Dž.R.R. Tolkina, ali i prema sačuvanim rukopisima i skicama koje je ovaj velikan književne epske fantastike ostavio za sobom.

Radnja filmske trilogije smeštena je 60 godina pre događaja viđenih u “Gospodaru prstenova”. U filmu “Hobit: Šmaugova pustošenja” nastavlja se avantura poznatog Hobita, Bilba Baginsa, koji sa čarobnjakom Gandalfom i 13 Patuljaka, pod vođstvom Torina Hrastoštita, idu u epski poduhvat – da povrate davno izgubljeno kraljevstvo Patuljaka, Erebor. Družina je uspela da preživi prvo, neočekivano putovanje i sada su krenuli ka Istoku. Na tom putu, u prevrtljivoj šumi Mirkvud, susrešće menjača kože – Beorna i najezdu džinovskih paukova. Nakon što su pobegli iz zamki opasnih Šumskih Vilovnjaka, uputili su se u Jezergrad i na kraju do Samotne Planine, gde se moraju suočiti sa najvećom opasnošću ikada . Moraju se suočiti sa bićem strašnijim od bilo čega drugog, bićem koje neće iskušati samo njihovu hrabrost već i granice njihovog prijateljstva i svrhu samog putovanja. Sa zmajem Šmaugom.

Uloge tumače: Martin Frimen, Benedikt Kamberbeč, Ilajdža Vud, Ian MekKelan, Ričard Armitaž, Kejt Blančet, Endi Serkis, Kristofer Li, Orlando Blum i drugi.

Zvanični trejler možete pogledati ovde.