Džilijen Anderson

Glumica Džilijen Anderson piše SF roman

Džilijen AndersonGlumica Džilijen Anderson, najpoznatija po svojoj ulozi FBI agenta Skali u hit seriji “Dosije X”, trenutno u saradnji sa piscem Džefom Rovinom piše serijal naučnofantastičnih romana pod nazivom “EarthEnd Saga”.

Prva knjiga u serijalu “A Vision of Fire” govori o dečijem psihijatru Ketlin O’Hari, koja leči decu koja su pretrpela ratne traume i traume izazvane prirodnim katastrofama. Njen svet zauvek će se promeniti kada počne da radi sa jednom unesrećenom devojčicom.

“Provodeći vreme s malom pacijentkinjom u pokušaju da joj pomogne i istraži poreklo njene traume, Ketlin počinje da shvata da je ponašanje devojčice povezano sa velikim kosmičkim silama, a kako se priča bude dalje odvijala, doći će u situaciju da spreči uništenje ogromnih razmera”, otkriva Andersonova.

Glumica je priznala da nikada ne bi pomislila da napiše nešto u žanru bez saradnje s nekim kao što je pisac fantastike Džef Rovin. A namera im je da serijal bude filmičan i lako prevodiv u druge medije.

Takođe, istakla je kako želi da glavna junakinja budućeg serijala “EarthEnd Saga” poseduje veoma snažan karakter i bude približno njenih godina. “Volela bih da pročitam takve knjige, a mislim da bi i druge žene, takođe, to volele”, rekla je Džilijen Anderson.

“A Vision of Fire”, prva knjiga iz serijala biće objavljena u oktobru u izdanju izdavačke kuće “Simon&Schuster”.