Sten Li i Don Hek - Ajron Men (Essential)

Posebno izdanje stripa “Ajron Men” na akciji

Podelite sadržaj:

Sten Li i Don Hek - Ajron Men (Essential)Do kraja januara, ljubitelji stripa imaju jedinstvenu priliku da preko sajta “Čarobne knjige” nabave jedan od najčitanijih stripova “Essentiala” – “Ajron Men” Stena Lija i Dona Heka, po ceni od 844.00 dinara.

Teško ranjen u borbi, milijarder i genije Toni Stark spasao je sopstveni život osmišljavanjem omotača za održanje života – visokotehnološkog zaštitnog oklopa koji ga transformiše u nepovredivog Ajron Mena! Sada čitav svet veruje da je on lični telohranitelj Tonija Starka. U toj dvostrukoj ulozi, suočava se sa salonskim spletkama i supermoćnim pretnjama. Kao moderan vitez, bori se protiv nepravde, ma gde se ona pojavila!

Sten Li (1922) je američki strip-scenarista, urednik, izdavač, producent i bivši predsednik kompanije “Marvel Comics”. U saradnji sa više crtača, stvorio je likove kao što su Spajder Men, Neverovatni Hulk, Fantastična četvorka, Ajron Men, Tor, Iks Men i mnoge druge. Stripovi na kojima je radio objavljeni su u 75 zemalja i prevedni na 25 jezika. Likovi koje je on kreirao pojavljivali su se u brojnim crtanim televizijskim serijama i akcionim filmovima. Jedan je od najzaslužnijih što je “Marvel Comics” od male izdavačke kuće prerastao u veliku multimedijalnu korporaciju.

Don Hek (1929) u svetu stripa ostaće zapamćen kao saradnik na stvaranju lika superjunaka Ajron Mena zajedno sa Stenom Lijem. Deo je tima koji je tokom srebrnog doba američkog stripa radio na epizodama Osvetnika. Umro je 1995. u Njujorku.