Andžej Maleška - Magično drvo - Tajna mosta

Druga knjiga iz serijala “Magično drvo” uskoro u knjižarama

Andžej Maleška - Magično drvo: Tajna mosta“Tajna mosta”, druga knjiga iz fantastičkog serijala za mlade “Magično drvo” poljskog pisca Andžeja Maleške, trebalo bi da izađe iz štampe do kraja avgusta pod etiketom izdavačke kuće “Propolis Books“.

Knjiga prati nove avanture dece koja su igrom slučaja pronašla crvenu stolicu, za koju će se ispostaviti da je napravljena od čarobnog drveta. Stolica je sačuvala magična svojstva, koja omogućavaju deci da im se ispune baš sve želje, ali u doslovnom smislu, što ponekad dovodi do neočekivanih i ne baš poželjnih razvoja događaja.

Radnju drugog romana otvara nevolja u koju Filip upada zbog tajanstvene Žu. Kuki, Viki i Melanija žele da ga izbave od opasne čarolije, a da bi uspeli, moraju da pronađu Most zaborava, i prevedu Filipa preko njega. U traganju za mostom, strmoglaviće se niz Alpe, ploviti preko podzemne reke, goniće ih džinovski pauk i sukobiće se sa zlokobnom trookom Gretom. Ali kroz sve nedaće ne prolaze sami. Pomoći će im pas-genije, najbolji robot na svetu, čudesna mačkica Late i, naravno, crvena stolica.

Priče iz ciklusa “Magično drvo” našle su se na TV ekranima zahvaljujući istoimenoj igranoj seriji za koju je scenario napisao Andžej Maleška. Serija je 2007. godine nagrađena “Emi” nagradom.

Andžej Maleška filmski režiser, scenarista i pisac dobitnik je mnogih priznanja na svetskim filmskim festivalima. Njegovi filmovi i pripovetke govore o važnim životnim stvarima savremenog doba, ali uz bogat humor i neizostavno prisustvo čarolije i fantastike. Član je Poljske filmske akademije.