Orson Skot Kard - Enderova igra

Trejler za filmsku adaptaciju romana “Enderova igra”

Orson Skot Kard - Enderova igraObjavljen je zvanični trejler za filmsku adaptaciju kultnog naučnofantastičnog romana “Enderova igra” Orsona Skota Karda. Svetska premijera filma u kome vodeće uloge tumače Ejsa Baterfild, Hejli Stenfild, Ben Kingsli i Harison Ford, zakazana je za 01. novembar 2013. godine.

Radnja romana “Enderova igra” smeštena je u dalekoj budućnosti, u kojoj je ljudska rasa suočena sa invazijom insektoidnih vanzemaljaca. Glavni junak, šestogodišnji dečak Ender Vigin, kao i mnogi njegovi vršnjaci odlazi u Borbenu školu. Tamo biva obučavan tehnikama svemirskih bitki putem posebnih borilačkih kompjuterskih igara. Njegovi jedinstveni talenti za rešavanje programerskih i taktičko-strategijskih zadataka doći će do punog izražaja, što će ga uskoro odvesti na položaj zapovednika Međunarodne flote, čiji će jedini zadatak biti odbijanje najezde inteligentnih vanzemaljaca.

Roman “Enderova igra” nagrađen je najprestižnijim svetskim nagradama za fantastičku književnost “Hugo” i “Nebula”. Novo izdanje ovog romana na srpskom jeziku, objavila je izdavačka kuća “Čarobna knjiga“.