Nenad Gajić - Bajka nad bajkama: Senka u tami

Nova knjiga Nenada Gajića inspirisana slovenskom mitologijom

Nenad Gajić - Bajka nad bajkama: Senka u tamiIz izdavačke kuće “Laguna” stižu najave da će se 14. avgusta u prodaji naći nova knjiga Nenada Gajića “Bajka nad bajkama, Senka u tami”.

Kao i prethodna Gajićeva knjiga “Slovenska mitologija” iz 2011. godine, i ova je inspirisana zaostavštinom drevnih Slovena: bajkama, pesmama, običajima, ritualima i verovanjima. Radnja prati grupu dece i mladih ljudi koji kreću u veliku avanturu prepunu zagonetki, misterija, borbi i neočekivanih obrta. Neobična družina, okupljena nizom naizgled slučajnih događaja, postepeno otkriva da nije sve onako kao što izgleda. Slepa devojčica, megdandžija, čobanin i hromi lopov, u trci za gole živote, probijaće se kroz živopisni svet mitskih bića i zaboravljenih gradova, dok njihovim koracima kao da upravljaju drevni slovenski bogovi. Jesu li junaci tek marionete mlade i zavodljive veštice, vođene sopstvenim skrivenim motivima, ili u pozadini svega zaista vrebaju užasne mračne sile iz neizmerne dubine vremena?

Nenad Gajić (39) je završio fakultet u Kragujevcu, master studije u Beogradu, doktorira u Novom Sadu. Pisanje smatra svojom istinskom profesijom i životnim putem, a nauku omiljenim hobijem. Po prirodi svestran, oprobao se kao bankar, menadžer, privatni preduzetnik, proizvođač kompjuterske opreme, programer, urednik TV emisije, autor društvenih igara, ali i gitarista, pevač i tekstopisac jednog benda s kojim je objavio dva muzička albuma.