Veronika Rot - Divergentni

Veronika Rot sprema iznenađenje za ljubitelje ”Divergentnih”

Za sve one koji žale zbog završetka distopijskog serijala „Divergentni“, autorka Veronika Rot pripremila je posebno iznenađenje.

Napisala je epilog u kome je objasnila šta se desilo sa Tobijasom u godinama koje su usledile nakon događaja opisanih u završnoj knjizi serijala, „Odani“.

„Govorila sam da je za mene serijal ‘Divergentni’ završen, ali nedavno sam shvatila da su neke stvari u priči ostale nedorečene“, izjavila je Veronika Rot u video snimku koji je podelila sa fanovima putem Tvitera. „Zato sam napisala nešto samo za sebe o tome šta bi se dogodilo sa Tobijasom u godinama nakon događaja iz romana ‘Odani’. A vest je da ću to podeliti sa vama“.

Međutim, postoji jedan uslov. Ova dodatna priča pod naslovom „We Can Be Mended“ biće dostupna samo čitaocima koji se pretplate na Veronikin novi roman, naučnofantastični triler „Carve the Mark“ ili kupe tu knjigu na dan njenog objavljivanja.

Inače, sve knjige iz serijala „Divergentni“ („Divergentni“, „Pobunjeni“ i „Odani“), kao i dodatnu zbirku priča „Četiri“ na srpskom jeziku objavila je izdavačka kuća Urban Reads.

A prema naslovnoj knjizi serijala, 2014. godine snimljen je film „Divergent“ u kome su uloge tumačili: Šajlin Vudli, Tio Džejms, Kejt Vinslet, Ešli Džad i drugi.