Alehandro Žodorovski - Final Inkal

“Čarobna knjiga” i “Darkwood” u zajedničkim projektima

Alehandro Žodorovski - Final InkalIzdavačke kuće “Čarobna knjiga” i “Darkwood” uspostavile su obimnu saradnju na izdavanju stripova, koja će početi objavljivanjem Mebijusovih dela i albumima iz serijala “Inkal”, “Torgal” i “Iznogud”.

Ovo se može opravdano smatrati veoma važnim događajem u domaćem izdavaštvu pošto se radi o naslovima od velikog značaja za devetu umetnost. Navedeni stripovi nisu rezervisani za strogo kolekcionarsku i pasionaranu fanovsku publiku, već su širom sveta prihvaćeni kao deo opšte čitalačke kulture.

“Final Inkal”, završetak Inkal sage iz pera Alehandra Žodorovskog, izaći će u tri pojedinačna albuma.

Mebijusova dela biće objavljena u 10 tomova, u pojedinačnim albumima: “Le Bandard fou”, “Arzach”, “The Long Tomorrow”, “Le Garage Hermétique”, “La Citadelle Aveugle”, “Escale sur Pharagonescia”, “Les Vacances du Major”, “Chaos”, “Chroniques Métalliques”, “L’Homme du Ciguri”.

“Iznogud”, slavni serijal Gosinija i Tabarija, izaći će takođe u pojedinačnim albumima u ediciji “Karusel”.

“Torgal”, remek-delo Van Hama i Rosinskog izdavaće se u integralima, od kojih će svaki sadržati tri epizode. Od prvog broja, pa do kraja. Važno je spomenuti i da će pored redovne serije, biti objavljivani i tzv. spin-ofovi (Kris de Valnor, Mladost, itd).