Goran Skrobonja - Sva Teslina deca

Promocija romana “Sva Teslina deca” u Pančevu

Podelite sadržaj:

Goran Skrobonja - Sva Teslina decaNova promocija romana “Sva Teslina deca” Gorana Skrobonje, održaće se u utorak 11. marta s početkom u 19 časova, u pančevačkoj Galeriji savremene umetnosti (Vojvode Živojina Mišića 1). Tom prilikom o knjizi će pored autora govoriti i književni kritičar Vasa Pavković.

Radnja romana smeštena je u alternativnoj istoriji s početka 20. veka, u kojoj Srbijom vlada dinastija Sinđelić, Titanik nije potonuo, a pod Avalom Tesla upravlja svojom vrhunskom laboratorijom.

Upravo ovaj naučnik jedini je u stanju da objasni slučajno otkriće Maksa Planka, koje bi moglo da promeni sudbinu čitavog univerzuma. Međutim, vatikanski asasini, tajna društva u službi velikih sila, gospodari podzemlja sa Dalekog istoka… svi oni žele da organizuju atentat na Planka pre nego što Tesla bude u prilici da sa njim razgovara.

Specijalni agent Anka Cukić, koja radi za Apisovu tajnu policiju, jedina može da spreči svetski sukob interesa i atentat na Planka, a time i ugled srpske države.

Goran Skrobonja (1962) je pisac fantastike, stripski scenarista, prevodilac, urednik i izdavač. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Objavio je tri zbirke priča i četiri romana od kojih su “Čovek koji je ubio Teslu” i “Sva Teslina deca” doživela zapaženu popularnost. Preveo je veliki broj knjiga, među kojima i dobar deo književnih opusa Dena Simonsa, Stivena Kinga i Ijana Mekdonalda. U okviru svoje izdavačke kuće “Paladin” priredio je i objavio pet antologija savremene srpske fantastičke priče.