Zoran Živković - Veliki rukopis

Živkovićev “Veliki rukopis” objavljen u Italiji

Zoran Živković - Veliki rukopisRoman Zorana Živkovića “Veliki rukopis”, koji je u Srbiji objavljen pod nazivom “Nađi me”, nedavno je publikovan na italijanskom jeziku u izdanju ugledne izdavačke kuće “TEA” iz Milana. Ovo delo je direktni nastavak trilera “Poslednja knjiga” iz 2007. godine, koji je na italijanskom tržištu do sada prodat u više od trideset hiljada primeraka. Povodom promocije “Velikog rukopisa” Zoran Živković će gostovati krajem idućeg meseca na prestižnoj milanskoj manifestaciji “Buk siti”.

“Veliki rukopis” donosi radnju smeštenu godinu i po dana nakon dešavanja viđenih u “Poslednjoj knjizi” ali i poznatu galeriju likova. Glavni junak, inspektor Dejan Lukić, preuzeće slučaj misterioznog nestanka poznate spisateljice detektivskih romana Jelene Jakovljević. Intrigantnost zadatka ne leži samo u činjenici da su vrata književničinog stana bila iznutra zaključana kada je njen nestanak otkriven, već i da nedostaje rukopis njenog novog detektivskog romana pod nazivom “Nađi me”. Tokom rešavanja slučaja, inspektor Lukić će se susresti sa razdražljivim književnim agentom, slepim slikarom, virtuoznim bravarom, gnevnim izdavačima, i svi oni daće svoj udeo u proširivanju istrage, a ponekad i njenom slanju na pogrešan put. A da stvari postanu komplikovanije detektiv mora da se suoči i sa mračnim težnjama Agencije za nacionalnu bezbednost i tajnim kultom koji traga za besmrtnošću.

Zoran Živković priprema novo delo pod naslovom “Zbornik mrtvih”, kojim će biti zaokružena trilogija započeta “Poslednjom knjigom” a nastavljena romanom “Veliki rukopis” (“Nađi me”).