Žil Vern - 20.000 milja pod morem

Luksuzno izdanje “20.000 milja pod morem” na Sajmu

Žil Vern - 20.000 milja pod moremIzdavačka kuća “Makondo” iz Beograda predstaviće u sredu, 23.10. u 18 časova na Sajmu knjiga, svoje luksuzno izdanje knjige “20 000 milja pod morem” Žila Verna – javlja PISB.

Gosti na promociji biće autor pogovora, naš čuveni pisac David Albahari i autor ilustracija jedan od naših najznačajnijih strip crtača Aleksa Gajić. Oni će potpisivati primerke Vernove knjige ali i crtati zainteresovanim čitaocima.

Novo izdanje obuhvata ovaj Vernov roman, možda i najpoznatiji avanturistički svih vremena, u svom integralnom obliku po prvi put nakon mnogo godina. Obogaćeno je ilustracijama Gajića, kao i veoma ličnim esejom Davida Albaharija.

Izdavačka kuća “Makondo” je za ovaj Sajam pripremila još jedno značajno delo iz svetske književne baštine, strip “Mali Nemo u Zemlji Snova”, jedno od najznačajnijih dela devete umetnosti, a u svakom slučaju najlepši dečji strip svih vremena.

Na Sajmu se mogu naći prve dve knjige, koje obuhvataju opus od 1905. do 1909. godine. U koprodukciji sa izdavačkom kućom “Beli Put”, “Makondo” je objavio i dva preostala nastavka serijala “Liga izuzetnih džentlmena” Alana Mura i Kevina O’Nila – “Crni Dosije” i “Stoleće”. “Crni dosije” je delom urađen u 3D tehnologiji, i prodaje se uz 3D naočare.