Živkovićev novi triler “Nađi me” uskoro stiže u knjižare

Podelite sadržaj:

Zoran Živković - Nađi meDvadeseta prozna knjiga Zorana Živkovića pod nazivom “Nađi me” trebalo bi da iz štampe izađe do kraja avgusta u izdanju “Zavoda za udžbenike”.

Roman “Nađi me” je direktni nastavak Živkovićevog trilera “Poslednja knjiga” iz 2007. godine. Donosi radnju smeštenu godinu i po dana nakon dešavanja viđenih u “Poslednjoj knjizi” ali i poznatu galeriju likova.

Glavni junak, inspektor Lukić, preuzeće slučaj misterioznog nestanka poznate spisateljice detektivskih romana Jelene Jakovljević. Intrigantnost zadatka ne leži samo u činjenici da su vrata književničinog stana bila iznutra zaključana kada je njen nestanak otkriven, već i da nedostaje rukopis njenog novog detektivskog romana pod nazivom “Nađi me”.

Tokom rešavanja slučaja, inspektor Lukić će se susresti sa razdražljivim književnim agentom, slepim slikarom, virtuoznim bravarom, gnevnim izdavačima, i svi oni daće svoj udeo u proširivanju istrage, a ponekad i njenom slanju na pogrešan put. A da stvari postanu komplikovanije detektiv mora da se suoči i sa mračnim težnjama Agencije za nacionalnu bezbednost i tajnim kultom koji traga za besmrtnošću.

Zoran Živković je jedan od najprevođenijih srpskih pisaca, a njegov prvi triler, “Poslednja knjiga”, do sada je doživeo izdanja u Nemačkoj, Engleskoj, Italiji, Holandiji, Južnoj Koreji, Sloveniji, Hrvatskoj, Portugaliji, a uskoro i u Brazilu. Radio-televizija Srbije je otkupila prava da po ovom delu snimi igranu TV seriju.