Vremenski darovi - Zoran Živković

VREMENSKI DAROVI na podkastu Radio Beograda

Na podkastu Trećeg programa Radio Beograda objavljen je fajl koji sadrži tročasovni audio snimak čitanja romana Vremenski darovi Zorana Živkovića.

Ovaj snimak najpre je emitovan u okviru emisije Putevi proze na talasima Trećeg programa Radio Beograda u devet nastavaka (od 15. do 23. novembra 2021. godine), da bi odnedavno bio objedinjen u jedinstveni audio fajl i učinjen dostupnim za besplatno preuzimanje.

Romanom Vremenski darovi Zoran Živković plete priču o tajanstvenom posetiocu koji se susreće sa četvoro ljudi prema kojima sudbina nije bila naklonjena, nudeći im mogućnost da promene tok događaja u minulim vremenima. Susreti podstiču filozofska pitanja koja zadiru u srž ljudskog postojanja, ali i pitanja koja se dotiču prirode samog vremena. Ovo delo postmoderne fantastike, otvoreno je za mnoga tumačenja, kako književna, tako i filozofska, i može se čitati na različitim nivoima.

U svetu je do sada objavljeno jedanaest izdanja romana Vremenski darovi: četiri u SAD, a po jedno u Engleskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Španiji, Češkoj, Turskoj i Hrvatskoj. Tokom 2022. godine, ovo delo će doživeti izdanja na grčkom i mađarskom jeziku.

Vremenski darovi - Zoran Živković
VREMENSKI DAROVI – Zoran Živković