Vremenski darovi - Zoran Živković

VREMENSKI DAROVI na podkastu Radio Beograda

Podelite sadržaj:

Na podkastu Trećeg programa Radio Beograda objavljen je fajl koji sadrži tročasovni audio snimak čitanja romana Vremenski darovi Zorana Živkovića.

Ovaj snimak najpre je emitovan u okviru emisije Putevi proze na talasima Trećeg programa Radio Beograda u devet nastavaka (od 15. do 23. novembra 2021. godine), da bi odnedavno bio objedinjen u jedinstveni audio fajl i učinjen dostupnim za besplatno preuzimanje.

Laku noć, Punpune

Romanom Vremenski darovi Zoran Živković plete priču o tajanstvenom posetiocu koji se susreće sa četvoro ljudi prema kojima sudbina nije bila naklonjena, nudeći im mogućnost da promene tok događaja u minulim vremenima. Susreti podstiču filozofska pitanja koja zadiru u srž ljudskog postojanja, ali i pitanja koja se dotiču prirode samog vremena. Ovo delo postmoderne fantastike, otvoreno je za mnoga tumačenja, kako književna, tako i filozofska, i može se čitati na različitim nivoima.

U svetu je do sada objavljeno jedanaest izdanja romana Vremenski darovi: četiri u SAD, a po jedno u Engleskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Španiji, Češkoj, Turskoj i Hrvatskoj. Tokom 2022. godine, ovo delo će doživeti izdanja na grčkom i mađarskom jeziku.

Vremenski darovi - Zoran Živković
VREMENSKI DAROVI – Zoran Živković