Vremenski darovi - Zoran Živković

VREMENSKI DAROVI na talasima Radio Beograda 3

Podelite sadržaj:

U emisiji „Putevi proze“, od ponedeljka, 15. do srede, 24. novembra 2021, na talasima Trećeg programa Radio Beograda, u osam nastavaka biće emitovan kratki roman Vremenski darovi, koji čita autor Zoran Živković.

Posredi je jedno od najprevođenijih i najpoznatijih Živkovićevih proznih dela koje se samo na engleskom jeziku pojavilo u šest izdanja kod četiri izdavača. Roman govori o tajanstvenom posetiocu koji se pojavljuje na životnim prekrtetnicama četvoro ljudi prema kojima sudbina nije bila naklonjena. Ovom knjigom počinje desetodelni ciklus „Nemoguće priče“, sačinjen od takozvanih romana mozaika koji su postali Živkovićev svojevrsni prozni zaštitni znak.

Zoran Živković rođen je 1948. godine u Beogradu. Njegova prozna dela su objavljena u zemljama Evrope, Severne Amerike i Azije, dobila su značajnu međunarodnu kritičku recepciju, a pojedina su adaptirana i u dramske oblike. Živković je dobitnik brojnih književnih nagrada kod nas i u svetu. „Svetska nagrada za fantastiku“ dodeljena mu je 2003. godine za roman Biblioteka.

Urednica: Olivera Nušić.

Vremenski darovi - Zoran Živković
VREMENSKI DAROVI – Zoran Živković