Vilnevova Dina

Vilnevova DINA u Cineplexx bioskopima od 20. oktobra

Dugoočekivani film Dina stiže na veliko platno svih Cineplexx bioskopa u Srbiji ove srede, 20. oktobra od 19 časova na večeri posvećenoj ovom fenomenu.

Najsrećniji posetioci Dina večeri biće nagrađeni istoimenom knjigom izdavačke kuće Čarobna knjiga, kao i ekskluzivnim poklonima.  

Roman Dina je već decenijama nepresušna inspiracija za generacije stvaralaca različitih umetnosti. Prvi film sa ovom temom koji je ugledao svetlost dana bio je film Dejvida Linča iz 1984. godine. Iako nije zadovoljio kriterijume publike i kritičara, vremenom je dobio status kultnog ostvarenja. Međutim, skoro trideset godina kasnije, reditelj Denis Vilnev donosi nam potpuno novu adaptaciju tog dela.

Priča prati Pola Atreida iz kuće Atreida, sjajnog i nadarenog mladića rođenog za velike stvari, koji mora da otputuje na najopasniju planetu u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje porodice i svog naroda. Ubrzo on će se naći usred sukoba oko ekskluzivne distribucije najcenjenijim resursom koji postoji, najvrednijem elementu galaksije koji se nalazi samo na Arakisu i koji može otključati najveći potencijal čovečanstva, u kom će preživeti samo oni koji mogu da pobede svoj strah.

U glavnim ulogama našli su se Timoti ŠalmeRebeka FergusonDžejson MomoaHavijer Bardem i Džoš Brolin, a Vilnevova epska fantastika pokazaće svu genijalnost ovog žanra.

Samo u Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu, film Dina 3D će se prikazivati u IMAX sali, opremljenoj najvećim IMAX platnom u regionu. Ova jedinstvena IMAX tehnologija će učiniti gledanje filma nezaboravnim doživljajem koje se ne propušta. Ulaznice su u prodaji, za više informacija posetite www.cineplexx.rs ili preuzmite Cineplexx RS mobilnu aplikaciju.