Uroš Petrović - Tajne veštine Marte Smart

Uskoro nova knjiga Uroša Petrovića

Uroš Petrović - Tajne veštine Marte SmartOd ponedeljka, 2. decembra, u prodaji će se naći nova knjiga Uroša Petrovića “Tajne veštine Marte Smart”.

Reč je o trećem delu serijala započetog knjigom “Misterije Ginkove ulice”, a nastavljenog “Mračnim tajnama Ginkove ulice”. Svaki od delova predstavlja posebnu celinu i uvodi čitaoce u drugačiju vrstu pustolovina.

Junakinja serijala, Marta Smart, zelenokosa devojčica koja život posmatra na svoj, sasvim poseban način, rešila je da svojim prijateljima priredi jednu čarobnu, tajanstvenu noć prepunu začuđujućih trikova i misterioznih pojava. A šta se krije iza svih neverovatnih čuda prikazanih tokom te Bogojavljenske noći? Odgovori su negde među koricama ove knjige, i mogu se pročitati samo na jedan neobičan način – pomoću ogledala!

“Radnja ove knjige počinje tokom jedne ledene, zimske večeri, koja se polako i sa predoumišljajem pretvara u čarobnu, nezaboravnu noć. I da, ima jasnu poruku – nemojte čekati da vam se dogodi savršen, zanimljiv, inspirativan dan. Jednostavno izaberite neki, i učinite ga takvim!”, rekao je Uroš Petrović.

Prve dve knjige iz serijala ovenčane su nagradama “Neven”, “Dositejevo pero” i “Gordana Brajović”. A sve tri knjige krase ilustracije Dejana Mandića.