Aleksandar Tešić - Vitez zatočnik

Uskoro iz štampe izlazi ”Vitez zatočnik” Aleksandra Tešića

Aleksandar Tešić - Vitez zatočnikPisac epske fantastike Aleksandar Tešić je na svom fejsbuk nalogu objavio konačno grafičko rešenje korica svog novog romana “Vitez zatočnik”. Dizajn je uradio Saša Krieger Ristić, a prema najavama pisca, knjigu će objaviti izdavačka kuća Portalibris najverovatnije polovinom ovog meseca.

“Vitez zatočnik” predstavlja završni deo trilogije o Milošu Obiliću, koja je započeta romanom “Zmaj i ždral”, a nastavljena “Kopljem svetog Georgija”. Trilogija je inspirisana srpskom mitologijom i narodnim predanjem, a otkriva priču staru 600 godina o zaboravljenom redu srpskih vitezova – zatočnika.

U trećem delu serijala, predskazanje boginje Mokoš povešće Miloša Obilića i kosingasa Gavrila u potragu za rogatom kacigom – ujediniteljskim simbolom boga Velesa – koja bi knezu Lazaru podarila moć da ujedini narod u borbi protiv Turaka. Biće to prilika da čitaoci upoznaju opasnosti zloglasne močvare Kolubare i Tamnave, osete užas bitke na Marici i žar pobede na Toplici, sagledaju raskoš i strahote sultanovog saraja, otkriju tajne laguma Golubačkog grada…

Roman “Vitez zatočnik” uskoro bi trebalo da bude propraćen i adekvatnim trejlerom, a mi ćemo se ovde podsetiti kako je izgledao video materijal kojim je najavljen drugi roman iz serijala, “Koplje svetog Georgija”.

 

Aleksandar Tešić - Vitez zatočnik

 

{youtube}m6hswy3J1T4{/youtube}